"Légrád and Őrtilos on Bike"

A „Légrád-Őrtilos on bike: a kerékpáros turizmus feltételeinek javítása Légrád és Őrtilos önkormányzatának belterületein” című projekt a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programon keresztül az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja a két partnertelepülés, Légrád és Őrtilos vonzóbbá tétele a környezetbarát turizmus szempontjából, a kerékpározás feltételeinek javítása, bekapcsolása a határ mentén húzódó kerékpáros túraútvonal-hálózatba. A projekt keretében elkészül Szentmihályhegy és Őrtilos központja közötti közútszakasz rekonstrukciója, Légrád község belterületén számos, a kerékpáros közlekedés szempontjából fontos út, utca felújítása, kerékpáros közlekedésre való alkalmassá tétele. A projekt futamideje 2013. február 1 – 2014. december 31., 23 hónap.

A projekt vezető partnere a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (Magyarország). Projektpartnerek Légrád (Horvátország) és Őrtilos (Magyarország) Község Önkormányzatai.

A magyar oldalon a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Őrtilos Község Önkormányzatának feladat a beruházás előkészítését szolgáló tervdokumentációk (megvalósíthatósági tanulmány, engedélyes terv, kiviteli terv) elkészítése, illetve a projekt keretében magyar oldalon zajló promóciós tevékenységek (honlap, rendezvények).

 

Képek a kivitelezésről
Határnyitás, zárókonferencia – Légrád-Őrtilos, 2014. szeptember 28.
Őrtilos útfejlesztés átadó ünnepség – Őrtilos, 2014. december 18.